2015. jún 16.

Miért szeretek családállító lenni?

írta: Féderer Ágnes
Miért szeretek családállító lenni?

Mottó: "Tegnap, amikor K-val a csoport után kiléptünk a kapun, ő lázasan gondolkodott, hogy mi az, amit ott felejtett, mert úgy érzi, mintha több csomaggal jött volna reggel. Aztán leesett neki a tantusz…"

(2015. június 15.)

csa.gif

Mert ez a módszer jó kezekben valódi változásokat indít el.

Mert ez az a módszer, ami logikus, kézzel fogható, és rengeteg gyakorlati tapasztalatot is beépítő elméleten alapszik.

Mert ez az a módszer, ami hozzáfér a tudattalanban megbújó érzésekhez. Ezek lehetnek kötések, kötődések, vállalások, és úgy irányítják az életünket, hogy észre se vesszük, mégis olyan lépéseket teszünk, amelyek következménye ellentétes azzal, amire vágyuk.

Mert azzal, hogy konstruálok a klienseimnek egy lehetséges megoldást, és közben megmutatom nekik, hogy minek, mi az ára, lehetőséget adok arra, hogy döntsenek. És minden változás egy döntéssel kezdődik.

Mert olykor még telefonon keresztül is tudok segíteni valakinek, hiszen ha a családállítás szempontrendszerét használva elemzem a konkrét helyzetet, mutathatok egy másik nézőpontot.

Mert fantasztikus átalakulásokat láthatok. Gyerekek születnek, párok jönnek össze, együtt maradnak házastársak. Sikerül kilábalni a gyászból, újrakezdeni válás után, letenni működési módokat, gyógyulni, megfelelő munkát találni, maradni Magyarországon, vagy új életet kezdeni külföldön, szóval rájönni arra, merre visz az út…

Mert a klienseim végül elhiszik nekem, érdemes nekivágni, és hittel végigcsinálni azt a nagy játszmát, amit életnek hívunk.

Őket megtanítom magukban hinni. Én közben bennük hiszek.

Féderer Ágnes

Szólj hozzá

családállítás Rendszerakadémia